Nieuws

Juli 2020 VERNIEUWDE WEBSITE

Om toch steeds te blijven vernieuwen, was ook onze website weer eens aan de beurt. Lekker opgefrist en in een nieuw jasje gestoken. Met dank aan Serona Peters.

Juli 2020 SNELLE MARKT

Iedere week komen er weer nieuwe woningen bij, maar ze zijn vaak even snel weer verkocht. Woningen waar flink aan verbouwd en die gemoderniseerd moeten worden, staan soms iets langer te koop.

 

Voor de instapklare woning wordt de hoofdprijs betaald. Kopers kijken niet meer wat kost een woning maar wat zijn onze maandlasten. Voor de verkopers tevens kopers niet zo heel spannend. Zij verkopen hun oude woning voor een hoge prijs maar kopen hun nieuwe woning ook voor een hoge prijs aan. Voor de starters daarentegen is het een heel ander verhaal. Zij betalen momenteel de hoofdprijs. Hier staat echter een gunstig tegentarief tegenover die voor lange tijd, zo'n 25 a 30 jaar vastgezet kan worden. 

 

En dan zijn er ook de verkopers die zelf gaan verkopen. Zonder bemiddeling van makelaar. Want als het zo eenvoudig gaat waarom niet zelf verkopen? Wanneer u de woning via een makelaar te koop zet, hebben zij meestal inzicht in de financiële middelen van de potentiële koper. Ze zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk kijkers uw woning bezoekt om vervolgens de hoogst mogelijke prijs te bewerkstelligen. Dat is wat anders dan een foto op Facebook en de woning verkopen aan de eerste de beste die reageert of erger nog verkopen aan een vriend of familielid. Mochten er later bouwkundige problemen ontstaan is de vriendschapsband snel over. Je lijkt geld te besparen maar als het zoveel meer kan opleveren, ben je misschien toch beter (en verstandiger) af met een makelaar uit je omgeving.